033_4615942

APK in Amersfoort, Soesterberg en Zeist

Garage van Beek Soesterberg

APK Soesterberg

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een verplichte check van uw auto in verband met de veiligheid en de gestelde milieueisen. Het is belangrijk dat uw auto een geldige APK heeft, het is namelijk strafbaar wanneer de APK van uw auto is verlopen. Wij verwelkomen u daarom graag voor uw APK bij ons in de buurt van Amersfoort, Soesterberg en Zeist. 

 

Maak daarom tijdig een APK afspraak bij Garage van Beek in Soesterberg. De keuring in Soesterberg kan zelfs al tot 2 maanden eerder gepland worden, zonder dat dit de geldigheid van de nieuwe APK aanpast. Een APK keuring duurt normaal gesproken 30 minuten, wat dus geen excuus kan zijn voor een verlopen APK.

 

APK keuring eisen

Garage van Beek in Soesterberg voldoet aan alle APK eisen van het RDW die gelden voor een professioneel APK-keuringsstation. Daarnaast investeren wij continue in de opleiding van onze monteurs. Hierdoor kunnen wij goed nagaan of uw auto aan alle wettelijke eisen voldoet.

 

Het RDW heeft ook specifieke eisen gesteld aan de voertuigen die tijdens een APK moeten worden nagekeken. Deze punten hebben betrekking hebben op de veiligheid, milieueisen en de registratie. Zo wordt de kilometerstand geregistreerd d.m.v. de nationale autopas (NAP), dit om fraude tegen te gaan. Met betrekking tot de veiligheid en de milieueisen worden de volgende punten nagekeken.

  Banden

  Wielen

  Stuurinrichting  

  Remmen

  Carrosserie   

  Wielophanging

  Verlichting

  Uitlaat

  Uitlaatgassen

  Vergrendeling  

  Voorruit

  Autogordels

  Spiegels

  Claxon

  Schokdempers  

 

APK tips

Voordat u naar Garage van Beek in Soesterberg komt voor de APK is het verstandig om zelf al enige dingen na te lopen. Bekende APK afkeurpunten zijn de profieldiepte van de banden (minstens 1.6 mm vereist) of een lekkende uitlaat. Het is verder ook goed om te onthouden dat de APK een momentopname blijft, een APK goedkeuring van uw auto is geen garantie dat deze goed blijft presteren. Het blijft noodzakelijk om regelmatig onderhoud te plegen aan de auto. Het is daarom gebruikelijk om de APK afspraak samen met het onderhoud aan uw auto te plannen.

 

APK steekproef in Amersfoort, Soesterberg en Zeist

Naast alle gestelde eisen aan de autobedrijven worden er steekproeven uitgevoerd door het RDW. Dit wordt gedaan om na te gaan of de autogarage zich houdt aan de gestelde APK-eisen en alles volgens de regels doet. In het geval van een steekproef van het RDW moet de auto tot maximaal 1.5 uur na keuring beschikbaar blijvenvoor de steekproef van het RDW in Soesterberg.

 

APK keuring voor bedrijven

Garage van Beek verzorgt ook APK keuringen voor bedrijven in o.a. Amersfoort, Baarn, Soest en Soesterberg. Onderhoud en APK’s zijn onlosmakelijk verbonden met een professioneel wagenpark. Een betrouwbaar wagenpark is de sleutel tot een goede mobiliteit en het is daarom dat wij graag met u meedenken.