033_4615942

Auto onderhoud Soesterberg

Garage van Beek Soesterberg

Onderhoud is key

Goed onderhoud aan uw auto is belangrijk. Preventief en regelmatig onderhoud is belangrijk en kan dure reparaties aan uw auto voorkomen. Het is daarom essentieel om uw auto regelmatig te onderhouden en na te laten kijken door ons autobedrijf in Soesterberg. De ANWB raadt aan om eens per jaar een kleine beurt te plannen en eens per twee jaar een grote beurt.

 

Kleine beurt

Het is aan te raden om eens per jaar langs te komen of wanneer u 10.000 kilometer heeft gereden. Een kleine beurt in Soesterberg is gericht op een divers aantal aspecten die betrekking hebben tot onderhoud, veiligheid en milieueisen. Bij Garage van Beek wordt bij een kleine beurt de auto daarom op meer dan punten gecontroleerd. Daarnaast wordt de olie bijgevuld en het oliefilter, luchtfilter en interieurfilter vervangen. Hier bovenop wordt ook de werking van uw airco gecontroleerd. Een kleine beurt is daarom een perfecte manier om de auto te controleren op gebreken om dure reparaties te voorkomen.

 

Grote beurt

Naast een kleine beurt is het ook mogelijk om voor een grote beurt langs te komen bij onze garage in de omgeving van Amersfoort, Soest en Zeist. Hierbij wordt aangeraden om regelmatig langs te komen. Bij een grote beurt wordt de auto nog grondiger nagekeken. Hierbij worden ook de remmen losgehaald en gereinigd en worden uiteraard de punten van de kleine beurt nagelopen (zoals het controleren van de airco en filters). Bij een grote beurt worden ook al een groot deel van de APK punten gecontroleerd, het is daarom aan te raden om een grote beurt te plannen in combinatie met de APK.

 

Reparaties

Preventief onderhoud zoals kleine- en grote beurten zijn erg belangrijk. Het kan echter niet alle reparaties of onderhoud voorkomen. Daarom is het bij Garage van Beek uiteraard ook mogelijk om een afspraak te maken voor een gerichte reparatie of het oplossen van een specifiek probleem. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden de distributie tijdig te laten controleren maar zeker eens in de 5 jaar.

 

Auto onderhoud Soesterberg

Wij bij Garage van Beek in de omgeving van Amersfoort, Soesterberg en Zeist zien dat sommige reparaties vaker voorkomen dan andere reparaties. Het komt geregeld voor dat de remschrijven vervangen worden, een koppeling gerepareerd dient te worden of dat een dynamo vervangen moet worden. Wanneer er te lang gewacht wordt met het onderhoud of het vervangen van zulke onderdelen kan dit meer schade veroorzaken.