033_4615942

Zomerbanden

Garage van Beek Soesterberg

11-03-2017 Banden wisselen

De lente van 2017 is langzaam op gang gekomen en heeft de vrieskou in Soesterberg doen verdwijnen. Het daarom verstandig om de winterbanden om te wisselen voor zomerbanden.

 

 

 

 


Voordelen zomerbanden wisselen

Het wisselen van de banden wordt gedaan zodra de sneeuw van de weg is en de temperaturen hoger worden. Zomerbanden hebben meerdere voordelen ten opzichte van winterbanden bij hogere temperaturen, het voornaamste voordeel van zomerbanden is de toenemende grip en de kortere remweg (winterbanden hebben bij warmere temperaturen juist een langere remweg).

 

Daarnaast heeft het wisselen naar zomerbanden in Soesterberg als voordeel dat de banden minder snel slijten, minder geluid produceren en de banden geschikt zijn voor hogere snelheden. Dit komt omdat de zomerbanden van een harder type rubber zijn gemaakt, welke juist bij een temperatuur onder de 7 graden minder renderen.

 

Bandenopslag Soesterberg

Na het wisselen van de banden kunt u ervoor kiezen om de banden op te slaan in Soesterberg. De banden staan u hierdoor niet in de weg en staan bij bij Garage van Beek veilig en droog. Na de bandenwissel kunt u onbezorgd de weg op in Amersfoort, Soest en Zeist.